Legionella onderzoek Esveld

Twijfelt u over de veiligheid van het water in uw woning of bedrijfspand? Bij Installatiebedrijf MBI bent u aan het juiste adres voor een Legionella onderzoek in Esveld en omstreken.

Wat is Legionella?

Legionella is een bacterie die in zeer kleine hoeveelheden voorkomt in het grond- en leidingwater. Dit is op zich ongevaarlijk. Er ontstaat pas een probleem wanneer de Legionella bacterie de kans krijgt om zich te vermenigvuldigen. Dit gebeurd in stilstaand water met een temperatuur tussen de 25 en 55 graden. Wanneer zich dode hoeken in het watersysteem bevinden waar het water niet goed kan doorstromen, of wanneer een watersysteem langere tijd niet wordt gebruikt, dan kan de Legionella bacterie zich ontwikkelen tot een punt dat het een gezondheidsrisico vormt.

Risicogebieden

 In principe vormen alle plekken waar geen voldoende doorstroming van water plaatsvindt een risico. Besmetting komt vaak voor in openbare zwembaden en sauna's, maar ook thuis moet u op uw hoede zijn. Uw CV-installatie, uw sproeisysteem, uw waterleidingen... het zijn allemaal zaken die, als er langere tijd geen gebruik van wordt gemaakt, een risico kunnen vormen.

Gevolgen

De Legionella bacterie verspreid zich via minuscule waterdruppeltjes in de lucht. Wanneer u deze waterdruppeltjes inademt, kunt u hier ziek van worden. Zo kunt u de Legionella griep of de Veteranenziekte oplopen. Vooral deze laatste kan ernstige gevolgen hebben.

Legionella preventie

Wanneer u twijfelt over de veiligheid van uw watersysteem in uw woning of bedrijfspand, neem dan het zekere voor het onzekere en laat Installatiebedrijf MBI een Legionella onderzoek uitvoeren. Dit kunnen wij doen voor zowel particuliere woningen als bedrijven en openbare instellingen.

Meer weten over Legionella onderzoek in Esveld?

Wilt u meer informatie over het uitvoeren van een Legionella onderzoek in Esveld of omstreken, of wilt u direct een vrijblijvende offerte aanvragen, neemt u dan contact op met Installatiebedrijf MBI. Ook voor deskundig advies kunt u bij ons terecht.