Service & Onderhoud

Om de werking en veiligheid van een installatie te kunnen waarborgen, is het heel belangrijk om periodiek onderhoud te laten uitvoeren. Dat geldt voor airconditioning systemen, mechanische ventilatiesystemen en natuurlijk CV-installaties. Gelukkig kunt u altijd terecht bij Installatiebedrijf MBI in Arnhem voor service en onderhoud van uw CV-installatie.

CV onderhoud is noodzakelijk!

Elke CV-ketel heeft tenminste één keer in de twee jaar een onderhoudsbeurt nodig. Wanneer u ons hiervoor inschakeld, zal uw CV-ketel door één van onze specialisten worden nagekeken op storingen en kleine defecten. Eventuele versleten onderdelen worden direct vervangen. Na afloop van de onderhoudsbeurt bent u weer verzekerd van een goed functionerende, zuinige en veilige CV-installatie. Om grote uitgaven in één keer te voorkomen en te zorgen dat u altijd een monteur achter de hand heeft voor het geval u met een storing geconfronteerd wordt, raden we al onze klanten aan om een onderhoudsabonnement voor de CV-installatie af te sluiten.

Ja, ik wil meer weten over service en onderhoud!

Installatiebedrijf MBI biedt u de mogelijkheid om zeer voordelig een onderhoudsabonnement voor uw CV-installatie af te sluiten. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie! Heeft u een storing of andere dringende problemen met uw CV-installatie? Dan kunt u ons het beste even bellen. Op die manier kunnen wij u sneller van dienst zijn.

Wat u zelf kunt doen

Behalve het tweejaarlijkse onderhoud zijn er een aantal periodieke handelingen die u zelf kunt uitvoeren:

  • De CV-ketel bijvullen
    Na verloop van tijd zal de waterdruk van de CV-installatie afnemen, waardoor de woning niet meer optimaal verwarmd kan worden. Veel mensen merken dit doordat het water bijvoorbeeld slecht of helemaal niet meer opwarmt als ze willen gaan douchen. U kunt de waterdruk controleren door een blik te werpen op de meter van de CV-ketel. Wanneer de wijzer in het rode gedeelte staat, dan dient de ketel bijgevuld te worden. De druk hoort tussen de 1 en 2 bar te liggen! Hoe vaak u de CV-ketel moet bijvullen kan verschillen. Over het algemeen moet dit elk half jaar gebeuren. Als u merkt dat u bijzonder vaak moet bijvullen, raden we aan een specialist in te schakelen.   
  • De radiatoren ontluchten
    Vaak moet u na het bijvullen van de CV-ketel ook even de radiatoren ontluchten. Een te lage waterdruk kan er namelijk voor zorgen dat er luchtbellen in de leidingen ontstaan, waardoor één of meerdere radiatoren niet of nauwelijks opwarmen. Gelukkig is het ontluchten van de radiatoren niet zo moeilijk. Het enige dat u nodig heeft is een ontluchtingssleuteltje, een emmer en een doekje. U draait dan het radiatorventiel langzaam open, waardoor de lucht zal ontsnappen. Zodra er water uit begint te komen, draait u het ventiel weer dicht. Indien uw woning meerdere verdiepingen heeft, moet u altijd boven beginnen met ontluchten en vervolgens uw weg naar beneden werken.

Onderhoudscontract of eenmalig onderhoud aanvragen

Onderhoud Service+ All-in
Reinigen van de cv ketel.
Contoleren van de regel apparatuur
CO2 meeting
Vullen en ontluchten van de cv ketel
Jaarlijks een telefonische afspraak (vrijblijvend)
Geen voorrijkosten bij storingen
Geen arbeidsloon bij storingen*
Geen materiaal kosten.
Prijs op aanvraag
Prijs op aanvraag
Prijs op aanvraag

Contract aanvragen

Hoe werkt het?

U kunt gemakkelijk en snel een onderhoudscontract aanvragen door het formulier hiernaast in te vullen. Wij zullen vervolgens contact met u opnemen om het contract af te sluiten. Heeft u nog vragen over onze onderhoudscontracten, neem dan contact met ons op.

Gewenst contract:

Uw gegevens: