Legionella preventie Kootwijkerbroek

Installatiebedrijf MBI is van alle markten thuis. Ook als het aankomt op Legionella preventie in Kootwijkerbroek en omstreken zijn wij u graag van dienst. Op deze pagina vertellen wij u wat meer over de risico's van Legionella, en wat er gedaan kan worden om deze risico's te minimaliseren.

Risico op Legionella

Wanneer er geen optimale waterdoorstroom mogelijk is in een systeem en het water op bepaalde plekken stil staat, kan de Legionella bacterie de kop opsteken. Legionella komt bijvoorbeeld vaak voor op scholen die tijdens de zomervakantie dicht zijn, of in de douches van sportscholen die langere tijd niet worden gebruikt. Maar ook in vakantiewoningen die een tijdje leegstaan. In principe vormen alle plekken waar geen voldoende doorstroming plaatsvindt een risico.

Gevolgen van Legionella besmetting

De Legionella bacterie verspreid zich via waterdruppeltjes. Wanneer u deze waterdruppeltjes inademt, kunt u hier ziek van worden. Dit kan gebeuren in de vorm van de Legionella griep, welke meestal na een aantal dagen vanzelf weer over gaat. Maar het kan ook zo zijn dat u de Veteranenziekte krijgt. Deze ziekte kan, als er niet tijdig wordt ingegrepen, zeer ernstige gevolgen hebben, soms zelfs met de dood tot gevolg.

Legionella preventie

Wanneer u twijfelt over de veiligheid van uw watersysteem, dan kan Installatiebedrijf MBI een Legionella onderzoek uitvoeren. Dit kunnen wij doen voor zowel particuliere woningen als bedrijven. Wij nemen dan watermonsters af en laten deze testen op de aanwezigheid van Legionella. Ook kunnen wij deskundig advies bieden op het gebied van Legionella preventie. Neem geen risico en zorg dat Legionella geen kans krijgt!

Meer weten over Legionella preventie in Kootwijkerbroek?

Wilt u graag meer weten over Legionella preventie in Kootwijkerbroek en omstreken, neemt u dan contact op met Installatiebedrijf MBI. Wij beantwoorden graag al uw vragen en bieden u een vrijblijvende offerte.