Vloerverwarming aanleggen Nijkerk

U bent op zoek naar een gespecialiseerd bedrijf voor vloerverwarming aanleggen in Nijkerk of omstreken? Dan bent u bij Installatiebedrijf MBI aan het juiste adres. 

De mogelijkheden

Er zijn meerdere mogelijkheden om vloerverwarming toe te passen in een ruimte. Vloerverwarming kan worden toegepast als hoofdverwarming, als uitgebreide verwarming of als bijverwarming. De toepassing heeft te maken met de mate waarin de vloerverwarming de ruimte van warmte voorziet. Wordt de warmte in een ruimte geheel door vloerverwarming opgewekt, dan spreken we van hoofdverwarming. Dient de vloerverwarming als luxe verwarming, maar kan deze niet de gehele ruimte van warmte voorzien, dan spreken we van uitgebreide bijverwarming. Is de vloerverwarming slechts actief om de vloertegels niet steenkoud aan te laten voelen, dan spreken we van bijverwarming. Voor het gemak gaan we hier alleen uit van vloerverwarming als hoofdverwarming. Vloerverwarming als hoofdverwarming maakt gebruik van van verwarmen middels water.

Werking

Bij de aanleg van vloerverwarming worden er kunststof leidingen onder uw vloer gelegd. Deze leidingen worden aangesloten op het waternetwerk door middel van een verdeelunit, de regelaar van het systeem. Deze kan tevens dienen als schakel tussen de vloerverwarming en het verwarmingssysteem. De verdeelunit is uitgerust met een pomp die het water door de leidingen heen pompt. De meeste vloeren hebben een maximum temperatuur, wat ervoor zorgt dat ze niet beschadigen. Daarom zit er ook een thermostaatkraan bij de verdeelunit, die ervoor zorgt dat er geen water van een te hoge temperatuur de leidingen in kan stromen. Als het aangevoerde water te warm is, dan zorgt de thermostaatkraan dat het wordt gemengd met het koudere retourwater voordat het de leidingen in stroomt.

Meer weten?

Vloerverwarming is een zeer efficiente manier om uw woning te verwarmen. Het laten aanleggen van vloerverwarming is natuurlijk een investering, maar wel een die u binnen afzienbare tijd weer heeft terugverdiend. En daarna zult u alleen maar meer gaan besparen! Installatiebedrijf MBI kan voor u de investering en terugverdientijd in kaart brengen, zodat u een goed beeld krijgt van de besparingsmogelijkheden. Kortom, voor vloerverwarming aanleggen in Nijkerk of omstreken zit u goed bij Installatiebedrijf MBI!